Cheile Turzii, ecologizate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj

0

Arealul Cheile Turzii este una dintre cele mai populare zone turistice ale județului Cluj. Mii de turiști, atât din România, cât și din străinătate, vin să parcurgă traseele din Cheile Turzii și din Cheile Turenilor. Anual, Consiliul Județean Cluj organizează acțiuni de ecologizare ale acestor locuri. Miercuri, 18 mai 2022, aproximativ 150 de angajați ai Consiliului Județean au colectat deșeurile de pe drumurile tursitice. 

“An de an, cu cât venim mai mult la această acțiune, găsim tot mai puține deșeuri și asta înseamnă pentru mine un semn bun. Turiștii, oamenii care vizitează acest loc frumos, încep să îl cunoască la adevărata sa valoare și să îl și iubească. […] Ne-am împărțit pe echipe, am reușit să parcurgem foarte multe trasee și toate, cel puțin după noi, au rămas curate”, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, István Vákár.

Participanții la acțiunea de ecologizare menționează că au găsit zona mult mai curată decât se așteptau, ceea ce înseamnă că tot mai mulți turiști încep să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător.

“Este vorba de aceeași acțiune pe care o facem, în fiecare an, în luna mai. Avem grijă atât să ecologizăm, cât și să atragem atenția tuturor turiștilor care vin în weekend-uri, să păstreze mediul curat. […] Sunt persoane care vin special din Constanța să vadă Cheile Turzii. Fac o combinație între Cluj, Cheile Turzii, Salina Turda și pot petrece un weekend frumos în zona Ardealului.”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat.

Cheile Turenilor, un loc deosebit pentru drumeții în natură

În arealul Cheile Turzii, se află și Cheile Turenilor, o zonă turistică care nu este atât de cunoscută de către cei care vin să viziteze această regiune. Consiliul Județean Cluj își propune să dezvolte turismul și în această zonă.

“Din păcate, foarte multe persoane care vin din Cluj nu observă acea priveliște care se vede deja de pe drumul național. În inima satului, se află rezervația Cheile Tureniului, acolo este intrarea principală”, a explicat viceprimarul comunei Tureni, Ileana Colosvari.

Consiliul Județean Cluj a beneficiat și de ajutorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, iar toate deșeurile colectate vor fi duse la stația de sortare.

VEZI ȘI:

Dealul Feleacului, curățat de copii, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului

Izvorul Sf. Ion din Pădurea Făget, reamenajat de studenții USAMV

Cântec de Crăciun cu mesaj ecologist, compus de Ambasadorul Danemarcei în România