Dealul Feleacului, curățat de copii, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului

0

Asociația Pahumi din județul Cluj, a inițiat, cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului, o acțiune de ecologizare a dealului din comuna Feleacu, la care au participat mai mulți copii beneficiari ai programului de after-school derulat de asociație. Astfel, platoul panoramic al municipiului Cluj-Napoca a fost curățat de deșeurile pe care trecătorii le-au aruncat de-a lungul timpului.

“Foarte multe persoane care vin să admire Clujul lasă, în urma lor, ceea ce ar putea duce acasă. Am chemat voluntari, avem și doi părinți care ne ajută, plus voluntarii pe care-i avem printr-un program finanțat de Uniunea Europeană. […] Vedem un foarte mare progres, la copiii noștri, pe parte de conversație. Vedem că sunt mult mai dezinvolți, le e mult mai ușor să pornească o discuție”, a precizat președintele Asociației Pahumi, Florin Simon.

După ce au strâns deșeurile aruncate, participanții au umplut mai mulți saci cu materiale din plastic și aluminiu, sticlă, hârtie și carton, respectiv deșeuri menajere, pe care primăria le-a reciclat în mod corespunzător.

VEZI ȘI:

Izvorul Sf. Ion din Pădurea Făget, reamenajat de studenții USAMV

Cântec de Crăciun cu mesaj ecologist, compus de Ambasadorul Danemarcei în România

Tinerii clujeni se pot înscrie ca voluntari la Sports Festival – vezi condițiile