Cine mai are dreptul să ceară acte de identitate

0
FOTO: stirileprotv.ro

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a luat o serie de măsuri pentru a evita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Printre acestea, mutarea în online a unor operațiuni și suspendarea activității de depunere a cererilor privind eliberarea actelor de identitate și de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței. Cu anumite excepții.

FOTO: stirileprotv.ro

Eliberarea Certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum și depunerea fotocopiilor deciziilor privind schimbarea numelui persoanelor fizice pe cale administrativă se va realiza exclusiv on-line pe adresa de e-mail a instituţiei depabd@mai.gov.ro.

În aceeași manieră se va proceda și în cazul solicitărilor de clarificare a unor aspecte pe linie de stare civilă, însoţite de documentele în susţinere, răspunsul urmând a fi transmis la adresa poştală/e-mail indicată de solicitant.

Ridicarea documentelor solicitate se va face numai ca urmare a programării efectuate la numărul de telefon 021.413.54.42 interior 25130.

Se menține suspendarea activității de depunere a cererilor privind eliberarea actelor de identitate și de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței, la sediul D.E.P.A.B.D, cu excepția cazurilor deosebite (motive medicale, pierderea, furtul, distrugerea actului de identitate, efectuarea unor operaţiuni notariale/bancare)

Prin urmare, cererea de eliberare a actului de identitate sau, după caz, a înscrierii menţiunii privind stabilirea reşedinţei, pentru cazurile enunțate mai sus, se depune exclusiv prin programare prealabilă la telefon nr. 021/413.53.17.

În ceea ce privește ridicarea cărții de identitate, accesul în sediul DEPABD se va face urmare a programării comunicate la depunerea cererii,

Activitatea de primire în audiență în cadrul structurilor MAI se suspendă.

Recomandăm tuturor cetățenilor care se vor prezenta la unitățile care desfășoară activități de relații cu publicul să acceseze, în prealabil, site-urile oficiale, pentru a afla cu exactitate orarul de funcționare al ghișeelor și condițiile cerute.

banner