Claudiu Petrila dezvăluie de ce CFR Cluj l-a lăsat să plece așa de ușor la Rapid

0
foto: Sport.ro

Claudiu Petrila (22 de ani) a fost fotbalistul U21 pe care s-a bazat Dan Petrescu la CFR Cluj, dar în această vară clubul a renunţat la el. Transferat la Rapid, jucătorul ofensiv a făcut o comparaţie între cele două cluburi. Deși Nelu Varga și-a dorit să încaseze milioane de euro pentru Claudiu Petrila, de patru ori campion cu CFR Cluj, fotbalistul a plecat pentru doar 750.000 de euro la Rapid.

În Giuleşti, Petrila a marcat contra fostei echipe în Rapid – CFR Cluj, şi a ajuns la trei reuşite şi două pase decisive în şapte meciuri pentru echipa antrenată de Cristiano Bergodi. Claudiu Petrila a fost întrebat de ce fosta campioană l-a lăsat să plece atât de uşor, iar atacantul a oferit motivele:

“Sincer, cred că atunci când mi s-au oferit şanse am ştiut să profit, dar din păcate poate nu am fost pe stilul lor de joc, poate nu am reuşit să mă impun prin fizicul meu. Da, e un stil foarte diferit. Aici (n.r. – la Rapid) ne bazăm pe pase, pe acţiuni de la portar şi consider că este în avantajul meu. Poate e un plus că (n.r. – Bergodi) vorbeşte mai mult cu tine, îţi explică personal ce trebuie să faci, îţi arată în antrenamente în teren şi aşa cred că e un plus mare”, a declarat Claudiu Petrila, pentru Orange Sport.

De asemenea, atacantul lateral de 22 de ani a anunţat că este recunoscător pentru perioada petrecută la CFR Cluj, iar despre Cristian Săpunaru a spus că este cel care asigură echilibrul la Rapid.

“Da, am învăţat multe (n.r. – la CFR Cluj). Sunt cu ei de la 18 ani, am avut ce să învăţ mai ales de la Deac, care m-a ajutat în anii petrecuţi acolo. Consider că m-au ajutat foarte mult că m-am format în vestiar cu ei. Trebuie să munceşti că să fii acolo, să faci faţă la ritmul lor.

Când am venit aici (n.r. – la Rapid), am ştiut ce înseamnă această echipă, ce suporter au. Într-un fel ştiam unde vin. Săpunaru e un lider adevărat care ne ajută foarte mult şi cred că el e balanţa echipei”, a mai spus Claudiu Petrila pentru Orange Sport.

VEZI ȘI:

Ciprian Deac, după Rapid – CFR Cluj 3-1: „Absența lui Mandorlini, un minus”

SuperLigă: Rapid vine la un punct de CFR – Clujenii au jucat fără antrenorul principal

Ce jucători importanți lipsesc de la Rapid înainte de meciul cu CFR Cluj

 

 

banner