Clujean de Onoare: Personal medical, șoferi sau muncitori necalificați, toți vor primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj – Află motivul

0

De la medici, asistenți, rezidenți, îngrijitori sau brancadieri până la portari, șoferi sau muncitori necalificați, toți vor primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj – „Clujean de onoare” pentru că au fost în prima linie a luptei cu COVID-19.

În total sunt peste 6.200 de persoane care vor primi distincția din partea Consiliului Județean Cluj. Printre posturile vizate de proiectul de hotărâre sunt: medici, asistenți, manageri spital, sistenți medicali, ambulanțieri, brancadieri, îngrijitoare, statisticieni, medici șefi de secție, infirmiere,  directori medicali, electricieni și muncitori necalificați, farmaciști, inginer IT, portari, mecanici, șoferi, psihologi, manipulant marfă, autopsieri, bucătari, moașă, ș.a.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și votului miercuri, 27 iulie 2022. Forul administrativ județean a avut o inițiativă similară în luna decembrie anului 2020.

În condițiile în care pandemia de coronavirus a continuat și după luna decembrie 2020, atunci când a fost aprobată Hotărârea CJ Cluj nr. 223/2020 privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – „Clujean de onoare” personalului din spitalele clujene aflat în prima linie a luptei cu COVID-19, intenția forului administrativ județean este aceea de a asigura un tratament egal și echitabil față de tot personalul care a dat dovadă de curaj, profesionalism și dăruire în relația cu pacienții și aparținătorii, răspunzând adecvat tuturor așteptărilor clujenilor și provocărilor impuse”, se arată în referatul de aprobare.

Personalul din spitalele clujene aflat în prima linie a luptei cu COVID-19 căruia i se acordă titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj „Clujean de Onoare”:

– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca – 61 de persoane;
– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca – 52 de persoane;
– Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa – 10 persoane;
– Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca – 87 de persoane;
– Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca – 16 persoane;
– Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. „Constantin Papilian” Cluj-Napoca – 173 de persoane;
– Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca – 71 de persoane;
– Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca – 4 persoane;
– Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii – 16 persoane;
– Spitalul Municipal Dej – 5 persoane;
– Spitalul Municipal Turda – 181 de persoane;
– Spitalul Orășenesc Huedin  – 21 de persoane;
– Spitalul Municipal Gherla – 163 de persoane;
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca – 4.574 de persoane;
– Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj – 392 de persoane;
– Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj – 450 de persoane.

banner