Clujenii, bicicliști pe propria RĂSPUNDERE! Ce-a realizat administrația Boc, ce e de făcut? INVITAT RADU MITITEAN

0

“De trei decenii, ne întâlnim cu toate administrațiile, le ducem documentații, discutăm, primim promisiuni și majoritatea au rămas în stadiu de promisiuni. După 2006, când s-au făcut primii metri de piste de biciclete din Cluj, unele promisiuni au început să fie puse în practică, însă, calitativ majoritatea au fost puse foarte prost în practică, chir riscă să compromită ideea de infrastructură velo, și foarte puțin și incoerent. În ritmul ăsta, nici în 2050 nu o să avem ceva coerent”, a declarat Radu Mititean, președintele Federației Bicicliștilor din România și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

Bicicleta, chiar și trotineta electrică primesc tot mai multă atenție în programele candidaților la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Curtenitoare, administrația Boc a reușit să montenze pe ultima sută de metri ai campaniei electorale suporți de biciclete pe câteva autobuze din Cluj. Și opoziția pare să-și fi revenit din moțăială și face promisiuni generoase și “de nerefuzat” comunității pe două roți.

Autobuze CTP cu suport de biciclete

Dar, dincolo de promisiuni, rămân faptele. Ce s-a făcut până acum în mod real pentru bicicliști și trotinetiști? Cât de sigur este pentru un părinte care își transportă copilul pe bicicletă să se aventureze în traficul nebun din Cluj atunci când pista se termină înainte de a începe?

De ce administrația a lucrat cu jumătăți de măsură la infrastructura pentru biciclete și de ce nu a prețuit mai mult expertiza profesioniștilor din organizații precum Clubul de Cicloturism Napoca?

Urmăriți o analiză pe acest subiect în emisiunea Vot pentru Cluj. Invitat: av. RADU MITITEAN, președinte al Federației Bicicliștilor din România și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.