Clujenii care duc 5.000 de ghiozdane în Sierra Leone și provocările celui mai greu raliu din lume

0

Una dintre cele mai spectaculoase acțiuni caritabile este pusă la cale de doi clujeni, pasionați de raliu. Este vorba de pilotul Albert Deak și de copilotul Cătălin Priscorniță, care vor participa la ediția din acest an a unuia dintre cele mai solicitante raliuri din lume, lansat ca raliul Budapesta – Bamako. Acesta se va încheia în 2020 în Sierra Leone, după cum anunță site-ul oficial al proiectului

Raliul va avea și o dimensiune caritabilă. Cei doi temerari vor să strângă 5.000 de ghiozdane care vor fi donate copiilor din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace țări din Africa. Clujenii sunt îndemnați să renunțe la ghiozdanele mai vechi ale copiilor și să pună în ele rechizite, poate o jucărie și o scrisoare în limba engleză, împreună cu fotografia copilului care își trimite ghiozdanul peste mări și țări.

Ghiozdanele vor fi expediate pe mare și vor ajunge în Sierra Leone cam în același timp cu temerarii care vor străbate unele dintre cele mai ostile zone de pe glob. Participanții la raliu vor străbate deșertul Sahara, vor trece prin zone controlate de bandiți și de traficanți de droguri, zone minate din regiune măcinate de conflicte, teritorii controlate de membrii unor gherile sângeroase, precum și regiuni care abundă în viețuitoare periculoase, de genul scorpionilor.

Care sunt provocările presupuse de acest raliu aflați de la Albert Deak și de la Cătălin Priscorniță, prezenți în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner