Clujul ar putea atinge în acest an un nou record de turiști străini

0

Vești bune pentru economia clujeană. Clujul ar putea ajunge în acest an la un nou record al numărului de turiști străini. Deja, anul trecut a însemnat revenirea la nivelul de dinainte de pandemie, iar pentru acest an există perspective și mai bune. Cei mai mulți dintre acești turiști vin pentru marile festivaluri, potrivit ClujToday.ro.

Numărul de turiști străini în județul Cluj ar putea depăși în acest an pragul de 150.000. Cei mai mulți dintre ei petrec, în medie, două nopți de cazare. Cei mai mulți vin pentru marile festivaluri. Însă există și turiști care explorează zona Munților Apuseni.

Proprietarii de pensiuni din zona Apusenilor spun că există mulți turiști străini care preferă turismul de aventură. Există și turiști pasionați de gastronomie, care vin pentru a participa la diferite evenimente sau tabere dedicate artei gătitului.

Datele autorităților confirmă tendința de creștere a numărului de turiști. De exemplu, Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a atins în acest an pragul de un milion de pasageri mai devreme decât în anul 2019, când a fost anul cu trafic maxim de pasageri. Conducerea aeroportului clujean se așteaptă ca, pentru prima dată în istorie, să depășească pragul de trei milioane de pasageri până la finalul lui 2023.

banner