Clujul, gazda Aviation Event 2023, vezi care sunt prioritățile Aeroportului ”Avram Iancu”

0

Unul dintre cele mai importante evenimente ale aviației europene are loc la Cluj-Napoca. Este vorba despre a doua ediție a Conferinței Aviation Event 2023 care are loc în 24 martie. Reprezentanții aeroporturilor vor vorbi despre provocările actuale ale aviației, în contextul post-pandemic, dar și al războiului. Vezi care sunt prioritățile Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” în 2023.

”Evenimentul este foarte important pentru Aeroportul Cluj, dar la fel de important pentru aviația civilă din România și pentru întreg județul Cluj, pentru că avem participanți de seama, este vorba de Olivier Jankovec, director general al la ACI Europe și Jozsef Varadi, CEO al Wizzair, foarte mulți directori generali ai aeroporturilor din Europa. Avem reprezentanți de la companii aeriene din industrie. Vom dezbate situația foarte complexă a aviației civile din acest an”, a declarat David Ciceo despre eacest eveniment.

El a vorbit și despre prioritățile aeroportului clujean în 2023.

”Avem o mare provocare să finalizăm proiectele de 80 de milioane de euro până în 30 decembrie 2023. Toți știu că lucrează intens la aceste proiecte. Vom extinde terminalul de pasageri, extindem platformele, o remiză PSI, sisteme video, gard inteligent. Peste 50 la suta din cele 80 de milioane de euro vin din fonduri europene”, a mai precizat David Ciceo.

El a mai vorbit și despre valoarea taxelor aeorporturare, care în acest an au rămas nemodificate. ”Am reușit ca pentru acest an, pentru aeroportul Cluj să avem o plafonare. Nu ne influențează negativ foarte mult în acest an, dar deja pregătim soluții pentru anii următori. Nu suntem convinși că va continua această plafonarea prețului”, a mai spus David Ciceo.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj va organiza în 24 martie 2023 cea de-a doua ediție a prestigioasei sale conferințe internaționale de aviație Aviation-Event CLJ, desfășurată pentru prima dată în primăvara anului 2022, în colaborare cu Aviation-Event Conference, platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase conferinţe de aviaţie de la acest moment, pe plan european.

Conferinţa internaţională Aviation-Event 2023 CLJ, este unul dintre cele mai importante evenimente de aviaţie din România şi în plan european în 2023. În cadrul acesteia se vor aborda subiecte de interes privind starea redresării în contextul post-pandemie, planurile de reziliență a aviației europene, impactul și strategiile de atenuare a efectelor crizelor de combustibil și energie, până la provocările dezvoltării durabile a aviației din Europa Centrală și de Est.

Evenimentul va reuni profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante şi directori de companii aeriene şi aeroporturi din Europa şi din România.

Conferința aduce la Cluj-Napoca cât mai mulți factori decidenți din industria aviației civile și din ecosistemul de reglementare pentru o serie de prezentări și dezbateri moderate interactiv, dar și oportunități de networking într-un cadru pitoresc renumit în întreaga lume, precum Transilvania.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

banner