Clujul găzduiește un nou festival al societății civile: ConectONG – Târgul cu Povești de Bine

0

ConnectONG. Târgul cu Povești de Bine este festivalul care conectează locuitorii orașului cu inițiativele de bine ale oamenilor activi și creativi din zona noastră. Mai mult de 30 de ONG-uri își vor aștepta vizitatorii cu activități interactive pentru toate vârstele în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în 16 septembrie 2023. 

În cadrul festivalului, clujenii vor descoperi oamenii din spatele ONG-urilor, proiectele de bine din zona noastră, dar și cum se pot implca ei înșiși pentru a produce schimbări pozitive în comunitatea lor. 

Activități pentru toată familia, inclusiv pentru patrupezi

Programul festivalului include activități pentru întreaga familie, chiar și pentru prietenii noștri patrupezi! Experimente științifice pentru copii, ateliere pentru adolescenți, workshopuri pentru adulți, consultații gratuite pentru câini și pisici, boardgames în mărime naturală și expoziții de recycled art sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-au pregătit ONG-urile pentru vizitatori. 

Festivalul se va încheia cu un concert live susținut de formația locală Mano & Gregor, care  va umple Piața Muzeului cu ritmuri energizante începând cu ora 18:00. Pentru programul complet, actualizări și alte informații utile, urmăriți evenimentul Facebook lansat de organizatori aici.

Proiecte și organizații care inspiră

ConnectONG. Târgul cu Povești de bine vine dintr-un efort dedicat de a aduce la lumină proiectele și organizațiile care inspiră prin munca lor. Fie că este vorba de inițiative pentru protecția mediului, educație sau susținerea comunităților vulnerabile, festivalul este platforma care unește oamenii cu proiectele de bine din jurul lor, într-un cadru prietenos și relaxant.

Festivalul din 16 septembrie este unul dintre evenimentele prin care ne dorim să punem lupa pe impactul pozitiv al ONG-urilor și, în mod implicit, pe munca depusă de societatea civilă. Deseori, poveștile de bine nu părăsesc bula ONG-istă. Vrem ca evenimentul să fie locul care-i conectează pe cei din afara bulei cu ONG-urile active din zona noastră. Și cum am putea face asta mai bine decât aducând în același loc toți acești oameni frumoși și energia lor, la o serie de activități interactive, chiar în centrul orașului?! De la ateliere, workshop-uri și discuții inspiraționale până la activități de divertisment, în 16 septembrie, vom petrece împreună experiențe captivante și educative!”, spune Paula Ciobanu, managerul proiectului. 

Intrarea este gratuită, iar evenimentul este unul pet friendly. 

Conect ONG. Târgul cu Povești de Bine este organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Despre proiect

Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri este un proiect derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea percepției publicului larg asupra ONG-urilor și creșterea vizibilității lor.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Civitas pentru Societatea Civilă 

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă și implementează, de peste 30 de ani, proiecte cu impact pozitiv în patru domenii de activitate: antreprenoriat și economie socială, consolidarea societății civile, bună guvernare și dezvoltare economică rurală.  

VEZI ȘI:

Fundația Civitas la 30 de ani: Care sunt direcțiile strategice asumate

banner