Fundația Civitas la 30 de ani: Care sunt direcțiile strategice asumate

0

Una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale din Transilvania, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, împlinește 30 de ani. Este vorba de o comunitate dedicată profund comunităților locale. Directorul Civitas Cluj, Balogh Márton, afirmă că, în prezent, fundația se concentrează pe patru direcții principale.

Prima direcție este asigurarea accesului pe piață pentru fermierii locali. Aceștia sunt încurajați să se asocieze, inclusiv în cooperative moderne. Un exemplu de succes este reprezentat de cooperativa ”Lunca Someșului Mic”, care grupează producători de legume din Jucu și din Apahida. Cooperativa aceasta a fost premiată inclusiv de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

O a doua direcție asumată de Fundația Civitas Cluj este cea a economiei sociale, care asigură, pe de o parte, accesul demn pe piața muncii pentru persoane care provin din categorii sociale vulnerabile, iar pe de altă parte oferă antreprenorilor accesul la forța de muncă de care atât de multă nevoie. Economia socială include multe aspecte ale economiei circulare.

Cea de-a treia direcție asumată de Fundația Civitas este cea a bunei guvernări și a dezvoltării comunitare. Există parteneriate cu multe autorități publice care vor să își perfecționeze funcționarii și să implementeze administrație smart.

Cea de-a patra direcție este sprijinirea micilor ONG-uri aflate la început de drum și care își propun să promoveze idei generoase în sprijinul comunității, mai spune Balogh Márton.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.


banner