Clujul va avea prefect PNL?

0

Partidele din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR au convenit asupra împărțirii posturilor de prefecți. Astfel, PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR va avea 4.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că la Cluj va fi numit un prefect din partea formațiunii sale. El nu a dezvăluit numele acestuia.

Decizia înlocuirii prefectului de Cluj ar veni la mai puțin de un an după ce acest post a fost preluat de Istvan Tasnadi de la UDMR. Chiar dacă numirea unui prefect UDMR a stârnit nemulțumirea liderilor locali ai PNL, Istvan Tasnadi este un prefect eficient, care s-a ținut departe de controverse.

Este sigur că, dacă declarațiile lui Florin Cîțu vor deveni realitate, el nu va fi înlocuit de predecesorul său, Mircea Abrudean. Acesta a fost un an secretar general adjunct al Guvernului, iar acum a fost numit șef al Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă, cu rang de ministru.

În aceste condiții, o variantă posibilă ar fi promovarea subprefectului Irina Munteanu în funcția de prefect.

Însă eventuala înlocuire a prefectului de Cluj nu a fost confirmată și de alte surse. În aceste condiții, este posibilă menținerea lui Istvan Tasnadi în funcția de prefect. Surse politice spun că, în acest caz, PNL Cluj ar primi în schimb un post de secretar de stat sau șefia unei agenții guvernamentale.

banner