Peste jumătate din bugetul județului Cluj este pentru dezvoltare – vezi cele mai importante proiecte

0

Peste jumătate din buget este alocat dezvoltării, o premieră după anii de pandemie, în care banii mergeau spre spitale și spre măsurile de combatere a efectelor acesteia. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a explicat, pentru Via Cluj TV, care sunt cele mai importante proiecte ale județului, pentru care au fost prevăzuți bani în buget în 2023. 

”Bugetul total este de un miliard patru sute și ceva de lei. Nu asta este important. Important este bugetul propriu al Consiliului Județean, care este 800 de milioane și ceea ce pot să spun că este cel mai important din acest punct de vedere, că de data asta am reușit să împingem balanța spre dezvoltare. Deci nu mai avem cea mai mare parte a bugetului pe funcționare, ci 50-51% avem pentru dezvoltare. Ce înseamnă asta? O bună parte a cheltuielilor bugetului Consiliul Județean anul acesta se va duce pentru a finaliza investițiile, investițiile europene pe care le am început deja, unele de foarte mult timp, chiar asta ne și încarcă bugetul, că va trebui. Undeva pe la jumătatea anului va trebui să fie emise niște obligațiuni de stat. Suntem deja în procedură de evaluare și vom reveni cu știri în acest domeniu”, a declarat Istvan Vakar, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, pentru Via Cluj TV.

”Câteva dintre proiectele mari pe care le finalizăm în acest an, pentru mine, cel mai de suflet este Castelul Banffy din Răscruci. Finalizăm acest obiectiv superb pe care îl va avea Clujul, ține de cultura universală, de cultura Transilvaniei, deci cu asta suntem foarte mulțumiți că vom reuși să terminăm acest proiect. Ceea ce este important și pentru noi este totuși un efort bugetar: Menținem în continuare finanțările pe culte, sport, ONG uri în domeniul culturii și al tineretului. Am reușit să menținem sumele de anul trecut la cultură și la tineret, ceea ce este foarte important, fiindcă știm că aceste ONG-uri își fac acțiunile cu care ne încântă în tot anul”, a mai spus Istvan Vakar.

”Eu zic că avem un buget echilibrat. Sperăm să avem și antreprenori ca să poată implementa tot ceea ce ne am propus împreună, să îmbunătățim infrastructura și toate celelalte în județ”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Nu rata nimic: Urmărește Via Cluj TV si pe Google News!