Coincidentia oppositorium: De ce s-a aliat PNȚCD cu PSD? – Răspund Aurelian Pavelescu și Cristian Terheș

0

Alegerile pentru Parlamentul European au adus o alianță care ar fi părut absolut incredibilă: cea dintre PSD și PNȚCD. Mai exact, PSD a oferit un loc pe lista candidaților pentru Parlamentul European partidului condus de Aurelian Pavelescu. Alianța a stârnit dispute uriașe pe Internet. Unii dintre vechii militanți ai PNȚCD l-au acuzat pe Aurelian Pavelescu că a trădat principiile lui Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Aurelian Pavelescu spune că tocmai pentru a apăra principiile lui Corneliu Coposu și Ion Rațiu s-a aliat cu PSD. Însă urmașii lui Corneliu Coposu și Ion Rațiu au criticat decizia lui Aurelian Pavelescu. Președintele PNȚCD afirmă, însă, în replică faptul că această decizie a fost luată pentru a apăra democrația.

Însă cele mai grele clipe pentru democrația românească a fost perioada mineriadelor, când Ion Rațiu s-a opus violențelor care izbucniseră pe stradă.

 

Pentru a discuta această colaborare politică dintre PSD și PNȚCD i-am invitat în platoul Via Cluj TV pe președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, și pe candidatul acestui partid pentru Parlamentul European, Cristian Terheș.


banner