Compania de Apă Someș extinde rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca

0

Compania de Apă Someș utilizează banii europeni pentru a combate schimbările climatice. Astfel, compania clujeană, al cărei acționar principal este Consiliul Județean Cluj, a câștigat cel mai important contract din regiune pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din județele Cluj și Sălaj.

Valoarea inițială a acestui proiect era de 355 de milioane de euro. Însă, ca o consecință a creșterii semnificative a prețurilor la materiale de construcție, la componente pentru infrastrctura de apă și la energie, Guvernul României a oferit posibilitatea companiei clujene să ceară o majorare a finanțării, în valoare de 48 de milioane de euro. Compania de Apă Someș este în curs de a îndeplini toate procedurile pentru obținerea acestei finanțări, ceea ce înseamnă că valoarea totală a proiectului va depăși pragul de 400 de milioane de euro, spune directorul de Relații Publice și Comunicare al companiei, Victor Lucian Croitoru.

Dezvoltarea proiectului înseamnă reducerea semnificativă a volumului de apă uzată care ajunge în natură, deci, reducerea poluării. De asemenea, locuitorii din Cluj și Sălaj vor avea acces la apă de calitate foarte bună. Accesul la rețeaua de alimentare cu apă înseamnă și reducerea presiunii asupra surselor locale de apă, care au, de multe ori, o calitate necorespunzătoare pentru consum uman.

Extinderea rețelelor de apă și canalizare va avea loc și în Cluj-Napoca, în zonele în care s-au dezvoltat proiecte imobiliare în ultimii ani.

Mai multe detalii despre acest proiect, aflați de la Victor Lucian Croitoru, prezent în emisiunea România Via Cluj.


banner