Concedieri masive la compania care deține Napolact – Câte persoane vor rămâne fără loc de muncă

0
foto: napolact.ro

Firma care deține brandul Napolact a anunțat recent că va concedia mai mulți angajați în următorii ani. Olandezii de la FrieslandCampina dau afară 1800 de angajați la nivel global. Măsura face parte din strategia companiei de a-și reduce costurile și a îmbunătății profiturile, au transmis reprezentanții companiei într-un comunicat. Primele concedieri vor fi în 2024, când producătorul de lactate va disponibiliza 1200 de angajați.

FrieslandCampina este o companie olandeză – al treilea mare producător de lactate la nivel mondial, cu peste 22.000 de angajați în peste 100 unități de producție în 30 de țări, printre care și două fabrici în România, în Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

Compania olandeză a precizat că în urma concedierilor va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.

FrieslandCampina îşi vinde produsele către industria alimentară şi farmaceutică din peste o sută de state din întreaga lume. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.

A fost formată în anul 2008, prin fuziunea companiilor olandeze producătoare de lactate Friesland Foods și Campina.

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, organizație aflată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Frico, Campina, Milli, Oke și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte, potrivit Adevărul.

VEZI ȘI:

Muzeul Etnografic susține un concert atipic de Crăciun cu boluri tibetane

Tehnologia alimentează inovarea sau cum a fost la Codiax 2023

Depunere cereri pentru loc de parcare pe 2024 în Cluj: Cum poți evita aglomerația de la ghișee

 

banner