Concert DELIA și CARGO cu ocazia Zilei Naționale a României – Află ce surprize îi așteaptă pe clujeni

0

Administrația Cluj-Napoca este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru evenimentul de 1 Decembrie din Piața Unirii. Primarul orașului, Emil Boc, a declarat că iluminatul public va fi aprins în cu ocazia Zilei Naționale a României. Clujenii vor avea parte și de alte surprize cu ocazia acestui eveniment.

Ca în fiecare an, evenimentele organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie vor începe cu o depunere de jerbe și coroane în Piața Mihai Viteazu la ora 9.00, iar de la ora 10.00 în Piața Avram Iancu va avea loc defilarea cu tehnică militară și clujenii vor avea parte și de un spectacol de artificii de zi.

Primarul Emil Boc a anunțat la postul de radio Ziua Live că la ora 12.00, în acest an, va avea loc un eveniment special dedicat liderului revoluției române de la 1848, Avram Iancu.

„Sunt 30 de ani de când a fost ridicată statuia lui Avram Iancu la Cluj-Napoca. Vă spun că, atâta timp cât eu voi fi primar, nimeni nu se atinge de aceast simbol național al românilor. Poți să ai comentarii, ca piatra putea fi altfel, nu mă interesează acest lucru.

În 2024, de altfel, vom avea anul național Avram Iancu, pentru că sunt 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu la 1824”, a spus Emil Boc.

La fel ca și în anii trecuți, pe Bulevardul Eroilor, la ora 13.00 va avea loc reconstituirea de acum tradițională a evenimentelor de la 1918. La ora 15.00, în Piața Unirii va avea loc un regal folcoric, iar pe scenă vor urca printre alții, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, dar și ansamblurile folclorice „Mărțișorul” și „Dor Transilvan”.

Îuminatul festiv va fi aprins în tot orașul la ora 19.00, iar cel din târgul de Crăciun, la deschiderea acestuia din 24 noiembrie, a mai spus Emil Boc.

În 1 Decembrie, în Piața Unirii vor concerta Delia și trupa Cargo.

Clujenii vor fi avea parte și în acest an de un spectacol inedit cu drone și focuri de artificii în Piața Avram Iancu.

banner