Concours Mondial de Bruxelles: Republica Moldova are cel mai bun vin roșu din lume

0

Competiția Concours Mondial de Bruxelles a anunțat rezultatele sesiunii „Roșu & Alb” din 2022. Cea mai prestigioasă competiție din lume a adunat experți din industria vinului pentru a degusta peste 7.300 de vinuri, provenind din circa 40 de state.

Fautor Negre 2017 din R. Moldova a primit cel mai mare punctaj al juriului la categoria vin roșu, dintr-un total de 5 084 de vinuri roșii din întreaga lume. Fautor Negre este un cupaj roșu din 2 soiuri autohtone – Feteasca Neagră și Rara Neagră – maturat 12 luni în butoi de stejar.

Cu 53 de premii, în total, Republica Moldova este lider în Europa de Est, urmată de Cehia (43), Bulgaria (38) și România (36). În total, 12 state est-europene au primit medalii la competiția din acest an, confirmând calitatea tot mai mare a vinurilor din această regiune a lumii.

Din punct de vedere al prețului, marile medalii de aur au fost acordate în medie vinurilor din categoria de prețuri 12,5 – 35 de euro, la producător. Medaliații cu aur aveau de obicei prețuri cuprinse între 5 și 12,5 euro.

Un studiu intern al Concours Mondial de Bruxelles arată că o medalie a acestei competiții poate crește acest preț cu până la 15%.

banner