Grădinița Malteză din Cluj-Napoca, centrul de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii și asociate, împlinește 30 de ani de la înființare. Centrul se află sub tutela Serviciului de Ajutor Maltez în România. În tot acest timp, sute de copiii au intrat pe ușile grădiniței. Unii dintre ei sunt astăzi adulți independenți, care au reușit chiar și să absolve instituții de învățământ superior.
“Ne bucurăm că am ajutat foarte mulți copii. Am avut pe parcursul acestor ani peste 500 de copii pentru care am oferit servicii pentru o perioadă mai lungă de timp. Am format părinți, pentru a le fi alături copiilor lor într-un mod diferit. Ne-am format noi ca și specialiști, ca și persoane, oameni mai deschiși. Ne-am străduit să devenim mai buni împreună” spune Mirela Codreanu, directorul Grădiniței Malteze, invitată în cadrul emisiunii România via Cluj.
În cadrul centrului, în programul terapeutic zilnic se realizează: kinetoterapie, educație psihomotrică, stimulare cognitivă, educarea limbajului, stimulare multisenzorială și terapie comportamentală.
VEZI ȘI:
Grădinița Malteză din Cluj: Cum se desfășoară dezvoltarea copiilor atipici într-un mediu incluziv?
Serviciul de Ajutor Maltez amenajează primul parc inclusiv din Cluj
Serviciul de Ajutor Maltez în România îi sprijină pe refugiații ucraineni
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: