CORONAVIRUS: Zeci de probe de coronavirus testate la Cluj – Sute de clujeni au ieșit din izolare

0

Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj se simt mai bine. Este vorba, în primul rând, de o femeie de 70 de ani din județul Mureș, care nu are stare febrilă, a anunțat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Această femeie este cel de-al doilea caz confirmat de contaminare cu coronavirus care ajunge în Cluj-Napoca.

Primul pacient, un bărbat de 45 de ani, din județul Maramureș, se simte mult mai bine. Azi va fi testat de medicii clujeni. Dacă testul de coronavirus va ieși negativ, va fi repetat după 24 de ore. Dacă și cea de-a doua testare va fi negativă, va fi externat. În prezent, în autoizolare, se află 488 de clujeni. Alte 203 persoane din județul Cluj au ieșit din izolare, după ce au petrecut ultimele 14 zile în casă și nu au prezentat nici un simptom de infectare cu coronavirus.

Nu există nici un clujean în carantină. În Spitalul de Boli Infecțioase, pentru pacienții cu coronavirus au fost pregătite până acum cele 12 saloane aflate la ultimul etaj al unității medicale. Dacă va fi nevoie, acest număr poate fi suplimentat rapid, a spus prefectul Mircea Abrudean.