Cristian Bordei, USR: Guvernul gestionează prost criza energiei

0

Senatorul USR Cluj, Cristian Bordei, critică modul în care Guvernul gestionează criza energiei. El afirmă că Executivul a luat măsuri târziu și după multe ezitări.

În opinia lui Cristian Bordei, criza energiei cu care se confruntă românii este rezultatul întâlnirii factorilor externi, în principal războiul din Ucraina, și factorilor interni. În plan intern, este vorba de închiderea unor capacități de producție a energiei electrice bazate pe cărbune, care nu au fost înlocuite cu nimic. Mai mult, miile de români care au investit în producția de energie verde întârzie să fie conectați la infrastructura de transport a energiei, pentru că Guvernul a preluat tot profitul generat de companiile energetice de stat și nu a lăsat mai nimic pentru a finanța investițiile.

O altă mare greșeală a fost reprezentată de tergiversarea proiectului de exploatare a zăcămintelor de gaz metan din Marea Neagră. Care sunt consecințele, aflați de la senatorul Cristian Bordei, prezent în emisiunea România Via Cluj.


banner