Cristian Bușoi: Din 15 aprilie, campania de vaccinare va cunoaște o nouă dinamică

0

Europarlamentarul PNL/PPE Cristian Bușoi susține ideea ca România să se implice în vaccinarea cetățenilor Republicii Moldova. O petiție publică în acest sens a fost lansată de Expert Forum. Cristian Bușoi crede că, în curând, România va dispune de suficiente vaccinuri pentru a-i imuniza pe toți cetățenii români care doresc acest lucru, iar acest lucru înseamnă că în această situație se află și cetățenii români care trăiesc dincolo de Prut. 

Cristian Bușoi, de profesie medic, este de părere că, până acum, campania de vaccinare din România a fost una de succes. El adaugă faptul că acest lucru a fost posibil datorită unui cumul de factori. În primul rând, este vorba de faptul că Uniunea Europeană și-a asumat răspunderea de a negocia cu producătorii de vaccinuri în numele tuturor statelor membre. În al doilea rând, este vorba de faptul că România a conceput o strategie inteligentă de vaccinare, care a inclus și alte criterii decât vârsta.

Cristian Bușoi, care deja s-a vaccinat, este de părere că, din 15 aprilie, în toată Uniunea Europeană, campania de vaccinare va cunoaște o nouă dinamică. Acest lucru înseamnă și noi perspective pentru relansarea economiei, mai ales că Uniunea Europeană susține financiar măsurile care vizează stimularea creșterii economice.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner