Cristian Matei: Turda are la dispoziție 32 de milioane de euro pentru proiecte de mobilitate urbană

0

Turda are la dispoziție suma de 32 de milioane de euro pentru realizarea planului de mobilitate urbană, care ar urma să reconfigureze traficul rutier din oraș. Banii provin din bugetul Uniunii Europene și au fost acordați administrației turdene după ce aceasta a câștigat o competiție europeană la care au participat, în faza inițială, aproximativ 2.500 de orașe, spune primarul din Turda, Cristian Matei.

În finala competiției europene s-au calificat trei orașe: Milano, Manchester și Turda. Orașul Turda s-a clasat pe primul loc, iar premiul oferit de Comisia Europeană a venit la pachet cu finanțarea măsurilor presupuse de acest plan. Mai exact, este vorba de achiziționarea autobuzelor electrice, care au oferit Turzii statutul de primul oraș din România cu transport public sută la sută electric, precum și de refacerea rețelei de străzi pe care circulă aceste autobuze.

Proiectul european se derulează în condiții bune, iar administrația locală speră să atragă noi fonduri nerambursabile pentru a reabilita rețeaua stradală din Turda în integralitatea ei. Ce planuri mai are administrația locală, aflați din intervenția primarului Cristian Matei din cadrul celei de-a treia conferințe Smart city, smart living, organizată de Via Cluj TV.


banner