CTP: Abonamentele de transport în comun vor putea fi încărcate și cu cardul, online

0

Primăria Cluj-Napoca intenționează să creeze o platformă accesibilă atât prin browser, cât și prin aplicația mobilă, pentru a permite încărcarea titlurilor de călătorie pe cardurile de transport, utilizând opțiunea de plată cu card bancar. Această inițiativă se va materializa printr-o investiție în valoare de un milion de lei, finanțată de Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin intermediul platformei, călătorii vor avea posibilitatea să beneficieze de acces continuu și de la distanță la procesul de achiziționare, precum și la consultarea istoricului achizițiilor de titluri de călătorie.

Modalitate de funcționare:

  • călătorii trebuie sa dețină un card de transport nominal sau nenominal valabil;
  • în baza cardului de călătorie (seria) și a adresei de email călătorul va putea să își creeze un cont în cadrul platformei;
  • ulterior creării contului și validării acestuia în sistem, călătorul va avea acces la datele cardului (tipuri de abonamente achiziționate, data de valabilitate și expirare din platforma online și din cea de ticketing);
  • în cont călătorul va putea sa achiziționeze titluri de călătorie abonamente sau bilete (unul sau mai multe), selectarea tipului de titlu de călătorie dorit, data de început a valabilității.
  • După selectarea abonamentelor pentru achiziționare acestea vor fi plătite cu cardul bancar, sistemul confirmând dacă tranzacția a reușit sau nu, inclusiv se va transmite către beneficiar confirmarea pe e-mail. Ulterior achiziției cu succes a titlului /rilor de călătorie, cardul va putea să fie utilizat (validat) la echipamentele de ticketing.

 

 

banner