CTP: Regulament pentru călătoriile alături de câini în mijloacele de transport în comun

0

Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP Cluj) își propune să ofere o experiență plăcută și sigură tuturor călătorilor săi, inclusiv celor care aleg să își ia animalele de companie în călătoriile urbane.

Regulamentul poate fi accesat online.

Dacă sunteți proprietarul unui câine și doriți să explorați orașul alături de companionul dvs. necuvântător, mijloacele de transport în comun – autobuze, troleibuze și tramvaie – vă stau la dispoziție.

Însă, există anumite reguli și recomandări pe care trebuie să le urmați pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă atât pentru dvs., cât și pentru ceilalți pasageri. Conform regulamentului de călătorie cu animale de companie pe mijloacele de transport în comun din Cluj, există câteva puncte esențiale pe care trebuie să le țineți minte.

Regulament pentru călătoriile alături de câini în mijloacele de transport în comun din Cluj

Iată câteva dintre articolele cheie subliniate în document:

  1. Controlul câinilor de talie medie și mare: Conform Articolului 6.1, câinii de talie medie și mare trebuie să fie ținuți în lesă și să poarte botniță pe durata călătoriei. Această măsură ajută la prevenirea oricărui incident neplăcut și asigură confortul și siguranța celorlalți călători.
  2. Drepturile conducătorului de autovehicul: Articolul 7 stipulează că în cazul în care regulamentul nu este respectat, conducătorul autovehiculului are dreptul de a solicita persoanei însoțite de câine să părăsească mijlocul de transport. Este obligatoriu ca pasagerul să se conformeze acestei solicitări.

Călătoria cu câinele dvs. poate fi o experiență plăcută și fără stres dacă suntem conștienți și responsabili. Cluj-Napoca își îndrumă locuitorii și vizitatorii să fie bine informați și să practice un comportament respectuos pe mijloacele sale de transport în comun, creând astfel un mediu prietenos și deschis pentru toți călătorii, indiferent dacă sunt însoțiți de animale de companie sau nu.

banner