Cum a decurs Noaptea Muzeelor, la Cluj Napoca – peste 36.000 de vizitatori

0

În fiecare an, evenimentul Noaptea Muzeelor stârnește curiozitatea clujenilor și îi scoate din casă, chiar și la ore târzii. De asemenea, faptul că pot fi vizitate, gratuit, zeci de expoziții importante, crește numărul vizitatorilor în mod semnificativ. Nici anul acesta, muzeele nu s-au lăsat mai prejos, astfel, pragul lor a fost călcat de mai bine de 36.000 de persoane. 

,,Cei aproape 36.000 de vizitatori care au ales să treacă pragul muzeelor noastre, cu prilejul Nopții Muzeelor, demonstrează interesul crescut față de artă și față de valorile pe care așezămintele noastre culturale le găzduiesc. Cifrele, în continuă creștere de la an la an, arată că investițiile pe care le-am derulat în tot acest timp pentru punerea în valoare a edificiilor ce le deținem și-au atins obiectivul de a crește vizibilitatea muzeelor și de a atrage vizitatori din toate colțurile lumii”, a declarat Alin Tișe, președintele consiliului județean Cluj.

Iată câteva dintre expozițiile și activitățile care au avut loc duminică:

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a găzduit trei expoziții temporare “Redutele culturale din Transilvania și Banat”, “Un univers de basm în miniaturi” și “Foc și Soare”. De asemenea, cei 7.052 de vizitatori au putut să ia parte la doua evenimente: un spectacol de teatru documentar intitulat ,,Oameni. De vânzare” în regia lui Carmen Lidia Vidu și spectacolul de balet ,,Euphoria” susținut de trupa de balet Arabesque.

Peste 28.000 de vizitatori la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca a întâmpinat cei 28.122 de vizitatori cu o serie de expoziții care au pus în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci și creațiile artiștilor contemporani. ,,În mormânt, Viață” ,,Ecouri din sacralitate” și ,,Put it in other words. Lost in translation”, sunt doar cateva dintre expozițiile îndrăgite de aceștia.

Muzeul Apei ,,Leonida Truță” a constituit, de asemenea, un obiectiv care a
prezentat un interes deosebit pentru 240 de vizitatori, interesați să descopere o frântură
din istoria alimentării cu apă a municipiului Cluj-Napoca și să se familiarizeze cu
exponate atât din România, cât și din întreaga lume.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dorel Găină, amintiri din cafeneaua clujeană Insomnia: “A devenit un centru cultural în care au crescut generații de profesori”

Zece din cele 12 filme înscrise în competiția TIFF 2023 sunt debuturi – teme sociale dificile, precum iubirea sau consumul de droguri

Expoziţie de documente, fotografie și artă plastică în memoria lui Octavian Goga – vezi fotografii

banner