Zece din cele 12 filme înscrise în competiția TIFF 2023 sunt debuturi – teme sociale dificile, precum iubirea sau consumul de droguri

0

Zece din cele 12 filme înscrise în competiția principală a celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) le aparțin unor regizori care semnează, pentru prima dată, o producție cinematografă difuzată publicului larg. Practic, reprezentanții festivalului clujean de film doresc să încurajeze cineaștii care se află la început de drum și care se folosesc de puținele resurse de care dispun pentru a reuși să fie prezenți în cadrul unor evenimente renumite din industria cinematografiei internaționale.

De asemenea, TIFF 2023 va prezenta publicului producții care abordează teme sociale dificile, precum iubirea, naționalismul, prostituția sau consumul de droguri, însă atenția va fi îndreptată, în speci spre calitatea artistică a acestora, astfel încât festivalierii să se poată bucura de o experiență indeită la fiecare film pe care îl vizionează. În materialul de mai jos, puteți urmări explicațiile oferite de directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Filmul românesc, mai puțin reprezentat la TIFF 2023 – vezi declarația lui Tudor Giurgiu

Actorul Geoffrey Rush, care a jucat în „Pirații din Caraibe” și „Discursul regelui”, vine la Cluj în cadrul TIFF

Iubirea, tema Festivalului de Film Transilvania (TIFF) din acest an – vezi spotul oficial

banner