Cum a fost la Târgul Regal de Crăciun de la Săvârșin – Ziua 1

0
Clujul a fost bine reprezentat la Târgul Regal e Crăciun. Prima ediție a acestui târg a fost organizată pe Domeniul Regal de la Săvârșin, potrivit ClujToday.ro.

 

Inițiativa organizării acestui eveniment a aparținut Casei Majestății Sale și a fost puternic sprijinită de GAL Napoca Porolissum, prin managerul acestui GAL, Alin Baba, de grupul de firme OptGroup și Proiectura, reprezentat de antreprenorii Andreea și Ionuț Coman, precum și de Via Media Group, din care face parte Via Cluj TV.

La Săvârșin au venit producători locali din Săvârșin și de pe Valea Mureșului, din Țara Moților sau din alte părți ale Transilvaniei, care și-au expus mărfurile în căsuțele de lemn oferite de Asociația Produs de Cluj. Producătorii locali și artizanii au adus miere, ii și cămăși din Munții Apuseni, sucuri, gemuri sau dulcețuri din fructe, obiecte de artizanat sau decorațiuni de Crăciun. Din județul Teleorman, au venit membrii echipei Măgura Zamfirei, condusă de Alexandra și Alexandru Haită, pentru a promova primele ginuri și primul rom românesc.

La deschiderea Târgului Regal de Crăciun au participat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteța Sa Regală Principele Consort Radu al României. La eveniment au participat, în prima zi, peste 5.000 de vizitatori, alături de invitați din Chișinău, Cluj, Timișoara, Arad, Deva și Săvârșin.

Printre aceștia s-au numărat primarul din Săvârșin, Ioan Vodicean, președintele Consiliului Județean Arad, Mihai Fifor, alături de reprezentanți ai instituțiilor statului. Din Chișinău, au venit alături de Familia Regală a României, pentru a se bucura de începerea negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, reprezentanți ai agenției guvernamentale Invest Moldova, Ion Iordachi și Igor Ștefăneț, precum și lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei a fost reprezentată de frații Veaceslav și Sergiu Cebotari, Ordinul Transilvan a fost reprezentat de Alexandru Machedon, iar International Business Society de Aurelia Salicov. Academia Internațională a Sfântului Mauritius de la Vatican a fost reprezentată de Adela Logean și de Gabriel Bârtaș.

Alina Baba și colegii săi din GAL Napoca Porolissum au adus urările de bine din Țara Moților, iar Dorin Ștef a adus daruri de la Cricova. La Săvârșin a venit și ambasadorul Consiliului Europei pentru Ruta Cafenelelor Istorice, Arnold Klingeis, cel care construiește, an de an, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, însoțit de James Chisnall – fondator www.untravelledpaths.com .

Corul Psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului a oferit un concert de colinde. De asemenea, maestrul Dan Dumitrana, fondatorul Coralei Regale Transilvane, a avut un concert de colinde a cappella. La întâlnirea cu Majestatea Sa a participat și deputatul clujean Viorel Băltărețu.

banner