Cum a fost prima zi cu telescaun la Pârtiile Mărișel

0

Premieră în weekend la Pârtiile Mărișel: telescaunul cu patru locuri a fost pus în funcțiune. Împătimiții sporturilor de iarnă n-au ratat momentul, mai ales că vremea a fost perfectă iar pârtia foarte bine amenajată.

În ceea ce privește tarifele pentru urcarea cu telescaunul, cu 40 lei se asigură 5 urcari, iar cu 80 de lei, 10.

Pe lângă telescaun, pârtiile sunt prevăzute cu două instalații de teleschi: 40 de lei pentru 10 urcari și 80 de lei pentru 20.

Pârtii

La Mărișel există trei pârtii: Albastra, de 1075 de metri, Roșie, 1400 m, și Neagra, 917 m. Traseele, care combină aceste pârtii, sunt de 1770, 1400 respectiv de 1240 de metri. Pentru săniuș, există o pârtie dedicată. Suntem subiectivi, dar credem că sunt poate cele mai frumoase pârtii din județul Cluj și printre cele mai atractive din Apuseni.

Dacă nu dețineți echipamentul adecvat, îl puteți închiria de la un centru aflat în zona Meating POINT.

Pârtiile de la Marișel au instalație de nocturnă, astfel că publicul poate să se bucure de zăpadă până seara la ora 22.00.

De sus, peisajul este de basm: printre brazii seculari încărcați de zăpadă se vede lacul Beliș flancat de munți. Toate pot fi admirate din zona Meating POINT – Apres Ski, unde lumea consumă băuturi calde și mâncare.

Acces

Ca și acces, la pârtii se poate urca cu mașina pe ruta Gilău – Someșul Rece – Mărișel. Un alt traseu posibil este dispre Căpușu Mare – Beliș pe la Crucea Iancului – Mărișel. Sunt recomandate cauciucurile de iarnă și lanțurile pe drumul secundar de acces la pârtie, de aproximativ un kilometru, care este destul de greu practicabil în urma ninsorilor abundente.

În viitor, ar putea fi amenajat și un drum în partea de jos a pârtiei, unde exista încă o parcare, de 200 de locuri.

Datorită acestei pârtii, pensiunile din zonă sunt arhipline. La Cabana Moților, de exemplu, poți lua masa doar cu rezervare prealabilă.

banner