Cum arată cele mai frumoase terase și grădini de la „Clujul cu flori” 2023?

0

11 dintre cele 69 de proiecte înscrise în concursul „Clujul cu flori” din acest an au fost declarate câștigătoare de către juriu. De asemenea, alte trei proiecte au câștigat premiile speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și Asociația Clujul Comoară. Competiția din acest an s-a desfășurat în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

„Anul acesta au intrat proiecte foarte frumoase, variate, cred că a fost foarte greu pentru juriu să aleagă câștigătorii. Sperăm ca proiectele florale pe care le vedem să le dea tuturor locuitorilor Clujului un impuls puternic înspre decorarea cu flori a spațiului în care locuiesc”, a spus Lilla Szabó, vicepreședinta Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Criteriile de jurizare au ținut cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate. Astfel, câștigătorii ediției din acest an sunt:

Categoria „Persoane fizice”:

 • Cel mai frumos balcon/terasă: Andrea Polereczky – proiectul „Balcony”
 • Cea mai frumoasă curte/grădină: Enikő Szabó – proiectul „Oază de liniște”
 • Cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice: Ariana Cordoș – proiectul „Barier of the outside world” / „Bariera lumii exterioare”
 • Cel mai frumos proiect floral din județul Cluj: Nicoleta Vidican-Golea – proiectul „Povești cu flori la marginea pădurii”
 • Cea mai frumoasă fațadă de casă/apartament: Fejér Olivér și Sipos Dávid – proiectul „A
  Malomárok felett található erkély kivirágzása. Egy színes folt egy műemlék épületen” /
  „Balcon înflorit deasupra Canalului Morii. Un loc plin de culoare pe o clădire protejată”
 • Cel mai frumos spațiu verde din fața blocului: Vlad Tascău – proiectul „Evadare dintre
  blocuri”

Categoria „Instituții publice/companii”:

 • Cea mai frumoasă amenajere de spațiu exterior: Daniela Cîmpan – proiectul „Magazinul”
  Categoria „Fotografie”
 • Cea mai frumoasă fotografie de proiect floral din domeniul public din Cluj-Napoca: Adriana Kovacs – proiectul „Doar flori”

Premii speciale:

 • Raluca Pădurean – proiectul „Privim în culori”
 • Anamaria Milonean – proiectul „Prin anotimpuri: armonii în culori”
 • Mihai Andrei Rusu – proiectul „Colțul meu de rai”

Juriul care a analizat proiectele din concurs și a stabilit câștigătorii a fost compus din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, arhitectul Dan Clinci, reprezentantul Asociației Urbannect, Arnold Macalik, arhitect și Adrien Szilágyi, reprezentanta Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Câștigătorii vor fi contactați în cursul acestei săptămâni pentru a le fi înmânate premiile. Mai multe informații pot fi găsite AICI.

VEZI ȘI:

Ți-ai amenajat frumos balconul sau grădina? Intră în concursul Clujul cu flori!

Categorii noi la concursul „Clujul cu flori” – află cum poți participa pentru a înfrumuseța orașul

Clujul înflorește printr-o piață de flori atipică – Poți cumpăra mentă cu gust de lămâie sau cel mai iute ardei din lume

 

banner