Cum avem grijă de plante în sezonul rece – Crăciunița e ”vedeta” sezonului

0

Știați că trandafirii cresc mai frumos, cu tija mai lungă, dacă le puneți calciu lichid în sol și vitamine care să le accelereze metabolismul? Acesta este doar unul dintre secretele unor culturi de flori frumoase și profitabile, împărtășit de Ing. Răzvan Bulugea, director al Departamentului Ornamentale din cadrul Holland Farming, invitat în emisiunea Grădinarii, de la Via Cluj TV.

Temperaturile crescute ziua și scăzute noaptea, din această perioadă, pune probleme logistice crescătorilor de flori. Sezonul crizantemei s-a încheiat și a început sezonul Poinsetiei, cunoscută popular și sub denumirea de Crăciuniță sau Steaua Crăciunului.

Specialistul a vorbit și despre temperaturile optime care trebuie asigurate pentru cultura Crăciuniței, dar și a altor flori, cum ar fi Cyclamen, Primula, Viola, mușcate, trandafiri sau petunii.

În asigurarea condițiilor optime de creștere au un rol important și îngrășămintele de bază și hidrosolubile. Concentrația de substanțe și dozajul este, de asemenea, secretul obținerii unor flori frumoase și durabile, o adevărată ”rețetă a succesului”. Aflați mai multe de la specialistul Răzvan Bulugea, invitat la Via Cluj tv.

banner