Cum să faci bani dintr-o parcare goală

1

Conceptul de smart city înseamnă utilizarea inteligentă a tuturor resurselor, inclusiv a timpului și a spațiului. În Cluj-Napoca, dar și în alte mari orașe din România, una dintre resursele irosite este reprezentantă de parcări. 

Iar acest fenomen se petrece în comunități urbane mari, în care numărul mașinilor cumpărate de rezidenți a devenit mult mai mare decât cel al parcărilor legale, în ciuda oricăror eforturi depuse de administrațiile locale. Proasta gestiune a parcărilor este și una dintre cauzele pentru care traficul rutier devine tot mai complicat.

Din aceste motive, echipa yeParking din Cluj a decis să creeze o soluție care să permită o mai bună gestiune a parcărilor. Bineînțeles, pentru cei care dețin parcări private sau care sunt beneficiarii unor contracte de închiriere pentru locurile de parcare create de Primărie, această gestiune inteligentă presupune și beneficii: bani sau reduceri consistente atunci când utilizează alte locuri de parcare înscrise în aplicație, spune cofondatorul companiei clujene, Mihai Lodoabă.

Aplicația poate fi utilizată, pentru a produce beneficii, și de proprietarii unor mari loturi de locuri de parcare. Așa ar fi hypermarche-urilor ori supermarketurile din cartierele aglomerate ale Clujului, care își pot închiria peste noapte locurile de parcare, cu ajutorul acestei aplicații.

Care sunt alte beneficii pentru comunitate generate de aplicația yeParking, aflați din emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.


banner