Educație, business sau amandouă? O discuție cu Ștefan Vâju, tată a trei copii

0

De Ziua Internațioală a Copilului, Via Cluj tv vă propune o discuție despre educație cu un tată a trei copii care a deschis în Cluj-Napoca un centru educațional privat. Cum se vede nevoia de educație dinspre privat, dar și de către un părinte vă invităm să descoperiți din interviul acordat de Ștefan Vâju.

„Harap-Alb-ul aceste povești este, de fapt, soția mea, care e centrul Integriokids. Are avantajul a de a fi mai întâi mamă, a avut oportunitatea de a deveni prietenul copiilor și este și psihopedagog”, a început povestea centrului educațional Ștefan Vâju.

Doamna Vâju a creat un program educațional bazat pe literație (capacitatea de a înțelege ceea ce citești și apoi să reproduci și pentr ații, pentru ca și ei să înțeleagă).

„Eu am fost foarte ofensat, personal, când doamna fost ministru al Educației, doamna Andronescu a zis că trăim într-o lume domninată de analfabeți funcționali. Ducându-mă să văd ce înseamnă, de fapt, analfabet funcțional și câte tipuri de analfabeți funcționali există, am realizat că dânsa avea oarecum dreptate. Principalul tratament împotriva analfabetismului funcțional  este literația, că vorbim despre literația digitală, felul în care utilizezi, astăzi, tehnologia, că vorbim de literație vizuală, refer în special la alrtă, pictură, scultură, video, sau că folosim literația normală, aducă cititul și înțelesul cititului, ea (literația) este principalul tratament al analfabetismului”, a spus în emsiunea Business cafe Ștefan Vâju.

La început, acest program educațional a afost aplicat într-o școală de stat, din mediul rural.

Aflați mai multe despre programul de literație, mutat în privat, din emisiunea Business cafe.

banner