Cum stăm cu vaccinul anticoronavirus – CÂND va fi fabricat?

0

O companie farmaceutică americană a anunțat că, în aproximativ o lună, va începe fabricarea pe scară largă a unui medicament împotriva coronavirusului. Testele clinice pe oameni vor începe la începutul verii.

Compania americană se numește Regeneron Pharmaceuticals, potrivit RFI România. Cercetătorii companiei americane au izolat sute de anticorpi umani utili în tratarea infecției cu coronavirus, iar doi dintre ei, cei mai eficienți, vor fi utilizați pentru producerea acestui medicament. Compania americană a dezvoltat și în trecut medicamente utilizate cu succes în tratarea altor boli provocate de virusuri, precum Ebola, după cum au anunțat reprezentanții companiei americane prin intermediul unui comunicat de presă.

Presa internațională scrie că primul studiu clinic pentru testarea unui vaccin împotriva noului coronavirus a început luni 16 martie 2020, la Seattle, au declarat autoritățile americane pentru sănătate, scrie ziarul francez L’Obs.

“Studiul clinic deschis va include participarea a 45 de voluntari adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, pentru aproximativ șase săptămâni”, au declarat reprezentanții Institutului Național de Sănătate (NIH), într-un comunicat. Primul participant la studiu a primit deja vaccinul experimental, potrivit aceleiași surse.

Potrivit presei internaționale, cercetătorii australieni au realizat o cartografiere a comportamentului virusului COVID-19, iar această cartografiere este foarte utilă celor care se luptă pentru a produce vaccinuri sau medicamente. De asemenea, reprezentanții mai multor universități și institute medicale din Canada au identificat informații utile despre coronavirus, pe care le-au pus deja la dispoziția celor care încearcă să producă rapid vaccinuri.

În plus, Israelul a anunțat că va participa la programele de cercetare care vizează autorizarea cât mai rapidă a medicamentelor și vaccinurilor. Cercetătorii israelieni se numără printre cei mai bine cotați din lume în domeniul biologiei. De altfel, autoritățile israeliene au declarat că vor iniția o testare de o amploare fără precedent, a tuturor cetățenilor săi.

În același timp, continuă cursa contracronometru între companii americane și germane pentru producerea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului. Cercetătorii se așteaptă ca anunțul referitor la brevetarea unui vaccin să fie făcut în a doua jumătate a lunii aprilie sau în prima jumătate a lunii mai. Publicații precum Deutsche Welle și Die Welt au subliniat faptul că există și o mare miză economică în acest demers. Calculele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus va costa aproximativ 20 de dolari americani, iar piața pentru acest vaccin se ridică la aproximativ 7,7 miliarde de persoane, adică întreaga populație de azi a planetei.

Patronul clubului sportiv Hoffenheim, Dietmar Hopp, care deține și compania CureVac, susţine că este în fazele finale ale dezvoltării vaccinului anti-COVID-19.

 

banner