Agricultura viitorului va fi una intens tehnologizată. Peste câțiva ani, pe ogoare este posibil să vedem roboți, drone și utilaje dotate cu senzori performanți. De asemenea, este posibil ca organismele modificate genetic să devină tot mai răspândite.
Dezvoltarea noilor tehnologii schimbă radical agricultura viitorului. Deja, tractoarele ghidate prin GPS sau dronele devin prezențe tot mai obișnuite inclusiv pe terenurile din România, spune decanul Facultății de Agricultură din Cluj, profesorul universitar Roxana Vidican.
Viitorul ar putea să aducă schimbarea atitudinii față de organismele modificate genetic. În prezent, în principiu, acestea sunt interzise în Uniunea Europeană, însă sunt utilizate pe scară tot mai largă în America de Nord. Profesorul universitar Roxana Vidican crede că organismele modificate genetic vor deveni tot mai larg răspândite, pentru că utilizarea lor va însemna o cantitate mai mică de pesticide.
Specialiștii în agricultură cred că, în viitor, va exista o varietate mai mare de plante și de animale care vor reprezenta hrană pentru oameni. De asemenea, vor fi favorizate cele care au productivitate mai mare, afirmă Roxana Vidican, prezentă în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: