Dan Petrescu, despre rezultatele echipei naționale: “Nu știu ce înseamnă joc frumos, știu doar că am luat șase puncte”

0

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării în Bănie, unde elevii săi au obținut un egal împotriva CS Universității Craiova, scor 1-1, ce părere are despre prestația echipei naționale în primele două meciuri ale campaniei de calificare la EURO 2024, din care “tricolorii” au obținut șase puncte, împotriva reprezentativelor din Andorra, scor 0-2, respectiv Belarus, scor 2-1.

Tehnicianul CFR Cluj a declarat, în stilul caracteristic, faptul că cel mai important obiectiv au fost cele șase puncte și că rezultatul de pe tabela de marcaj nu este relevant, atât timp cât echipa și-a atins scopul. De asemenea, acesta precizat că, indiferent de scorul la care o echipă precum Andorra este învinsă, tot ceea ce contează este victoria, deoarece, din punctul său de vedere, “surprizele” nu mai sunt o raritate în fotbalul de astăzi.

“Cei din Kosovo joacă la echipe mai bune și au făcut egal cu Andorra”

“Important e că am luat șase puncte, merită felicitări și jucătorii și antrenorul. Nu știu ce înseamnă joc frumos, nici ca fotbalist, nici ca antrenor. Eu știu ce scrie pe tabelă, știu că România are șase puncte, e în cărți. În rest, fiecare să zică ce vrea și cum vrea. La fotbal, toată lumea se pricepe. Ca antrenor și ca jucător, trebuie să îți dorești să câștigi. Dacă România a scos șase puncte, merită felicitări. […] Jucătorii din Kosovo joacă la echipe mai bine cotate, iar acasă au făcut egal cu Andorra. Dacă noi făceam egal acasă cu Andorra, vă dați seama ce era. Pe mine, oricum, nu mă surprinde așa de mult. În fotbalul de azi, este posibil orice, oricând.

“Toți ar trebui încurajați. Suntem pe primul loc și nici acum nu e bine?”

Se vorbește prea puțin pozitiv acum, părerea mea este că ar trebui toți încurajați. De când nu am mai fost noi pe primul loc într-o grupă de calificare? Acum, suntem pe primul loc și nici acum nu e bine? Hai să avem măcar acum puțin entuziasm și să susținem mai mult echipa națională. […] Mi-aș fi dorit să fie Krasniqi convocat la națională, dar mi s-a părut logic ca antrenorul să îi zică, chiar dacă el era în formă maximă, că are jucători cu CV mai bun, care iau salariu două-trei milioane. Burcă și Manea au venit cu moral foarte bun de lka națională, mai ales Burcă. A marcat primul gol, merita asta, eu un jucător constant. Sper să marcheze și pentru noi și să aibă aceleași evoluții bune“, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile antrenorului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru formația clujeană, urmează, pe teren propriu, duelul eliminatoriu cu FC Argeș Pitești, în sferturile de finală ale Cupei României. Acesta va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 21:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după remiza cu Universitatea Craiova: “Tragem liniile la offside cum vrem, ca CFR să nu fie bine”

CFR Cluj obține doar un punct în Bănie și ratează șansa de a deveni lider în playoff – final spectaculos pe “Ion Oblemenco”

Ioan Ovidiu Sabău, despre meciurile echipei naționale: “Critica adusă jucătorilor noștri este toxică”

banner