Dan Petrescu: “Trebuia să se retragă clubul – cinci meciuri din cinci, am fost dezavantajați de arbitraj”

0

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare semifinalei din Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe, pe care elevii săi au pierdut-o cu scorul de 3-0 și, astfel, au fost eliminați din cursa spre trofeu, care sunt șansele pe care CFR Cluj le are să obțină cel de-al șaselea titlu național consecutiv, în contextul în care, cu cinci etape înainte de finalul sezonului, se află la patru lungimi în urma liderului Farul Constanța

În primă instanță, tehnicianul din Gruia a precizat că se gândește doar la meciul din Cupă, însă a continuat să expună greșelile de arbitraj în urma cărora, din punctul său de vedere, echipa pe care o pregătește a avut de pierdut în toate cele cinci meciuri disputate, până la momentul actual, în playoff-ul Superligii. De asemenea, tehnicianul clujenilor a precizat că reprezentanții clubului ar trebui să ia atitudine împotriva acestei situații și chiar să retragă echipa din competiție.

Dan Petrescu: “Noi încă suntem aici și nu zicem nimic, asta nu înțeleg”

“Hai să luăm meciurile CFR-ului, să ne gândim puțin. Primul meci, cu Rapidul, în minutul 94, Maglica marchează gol. Eu nu am văzut offside nicăieri. Umărul, capul, nu știu ce a zis VAR-ul pe acolo. Al doilea meci, mergem la Craiova. Ivan are capul în offside, dar se spune că nu se ia capul, se ia piciorul. Două puncte pierdute, cu alte două, patru. […] Când jucăm cu Farul și dă gol Mazilu, se spune că se ia capul lui Braun. Păi capul lui Ivan nu s-a pus, acum se pune? În meciul cu FCSB, avem penalty cât casa la Bîrligea. Nu s-a uitat nimeni la VAR. Cu Sepsi, am avut trei penalty-uri neacordate. Deci, noi, cinci meciuri din cinci, am fost dezavantajați. Ar fi trebuit să se retragă clubul, nu numai patronul. Dar noi încă suntem aici și nimeni nu zice nimic.

“CFR Cluj a fost singura echipă dezavantajată la toate fazele de VAR”

Dacă vine o echipă din playoff și îmi arată o fază la care a fost dezavantajată, dar nu un aut sau corner, un gol sau un penalty, eu atunci mă ridic și plec. Numai CFR a fost dezavantajată la toate fazele de VAR. Liniile au fost trase cum au vrut, penalty-urile la fel. De exemplu, Colțescu dă penalty, e la cinci metri de fază, vede clar. De pe bancă s-a auzit bum, că a fost penalty. Se duce la VAR și, într-o secundă, vine înapoi. Când ai văzut tu, într-o secundă, că nu e penalty? […] În străinătate, ați văzut cum stau arbitrii. Mai cer o vază, să vadă și din alt unghi. Eu cred că am tăcut din gură prea mult, au fost meci de meci greșeli mari împotriva noastră. De ce nu a fost o decizie pro-CFR? Dar nu pro-CFR, normală”, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru formația clujeană, urmează, tot în deplasare, derby-ul cu Rapid București, în cea de-a șasea etapă din playoff-ul Superligii. Confruntarea disputată pe stadionul din Giulești va avea loc luni, 1 mai, de la ora 20:30.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după eliminarea din Cupa României: “Este al 57-lea meci din sezon, degeaba dacă nu ai jucători disponibili”

CFR Cluj, eșec dezastruos la Sf. Gheorghe – campioana României ratează șansa de a accede în finala Cupei

CFR Cluj luptă la Sf. Gheorghe pentru un loc în marea finală a Cupei României – Petrescu: “Problemele sunt mari”

banner