De ce nu e bine să vă tratați cu IVERMECTINĂ de uz veterinar dacă suferiți de COVID-19? Ce RĂSPUNDE un specialist în farmacologie

0

Maria Neag, medic primar specialist în farmacologie clinică (UMF Cluj) a declarat la Via Cluj TV că Ivermectina, ca substanță, pare să fie promițătoare pentru tratamentul infecției cu SARS-CoV-2, însă a avertizat că există riscuri în cazul în care este folosită Ivermectina de uz veterinar.

„Dozele la animal sunt diferite de dozele la om și trebuie să așteptăm să fie aprobată Ivermectina umană astfel încât să o putem folosi în tratamentul pacienților.

Atât în cazul Ivermectinei de uz animal cât și a celei de uz veterinar, substanța activă este aceeași. Dacă tratăm un animal sau dacă tratăm un om, dacă folosim un antibiotic, spre exemplu ampicilină, amoxicilină, că o dăm la om sau la animal, substanța activă e aceeași.

Ce diferă este doza și, mai mult decât atât, sunt excipienții, adică acele substanțe auxiliare pe care le folosim pentru a produce un comprimat, pentru a dizolva substanța într-o anumită soluție care să nu dăuneze.

În acest moment, nu se știe dacă excipienții Ivermectinei de uz veterinar se pot folosi în siguranță și la om”, a declarat Maria Neag. Toate detaliile despre Ivermectină, în emisiune.

banner