De vorbă cu Camelia Gui despre prima bancă de alimente din Cluj

1

Camelia Gui și echipa sa implementează în oraș o idee generoasă în sprijinul persoanelor defavorizate. Este vorba de crearea primei bănci de alimente din Cluj, care va prelua alimentele in apropierea datei de expirare (1-10 zile pana la expirare) sau alimente refuzate in retail datorita standardelor cosmetice si le va directiona catre persoane care au nevoie de hrana.

Proiectul Food Waste Combat, infiintat sub umbrela JCI Cluj in 2012, a luat amploare in ultimii doi ani, axandu-se pe prevenirea si reducerea risipei alimentare pe plan local, prin campanii de informare, ateliere in scoli publice si private, parteneriate cu restaurante si lanțuri comerciale.

Următorul pas în reducerea concretă a risipei alimentare este crearea la Cluj a uneia din cele mai bune practici la nivel european, în combaterea risipei alimentare: o bancă de alimente (EN foodbank).

Banca de Alimente va functiona dupa modelul FEBA, ca un liant intre cei care dispun de surplus de alimente si beneficiarii locali, identificati impreuna cu Directia de Asistenta Sociala si Consiliul Judetean.


banner