Debut în forță pentru U-BT în noul sezon al BKT EuroCup

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Türk Telekom, care a avut loc ieri seară, s-a terminat cu 80-71 pentru ardeleni. Victoria reprezintă debutul cu dreptul al echipei în noul sezon al BKT EuroCup, în special pentru că este împotriva finalistei ediţiei trecute a competiției.

“Determinare, intensitate și agresivitate. Aceste trei cuvinte pot să descrie cel mai bine startul de meci pe care l-am avut în fața celor de la Türk Telekom. Am înscris încă din primele secunde prin Guzman, apoi ne-am desprins la 10-0, forțându-l pe antrenorul oaspeților să ceară time-out. Timpul de odihnă al turcilor nu a întrerupt iureșul coșurilor, iar Stipe și-a făcut simțită prezența sub panou, ducând scorul la 12-0. De altfel, Stipanović și Guzman au fost principalii remarcați ai sfertului întâi, cubanezul reușind atât coșuri de trei puncte, cât și un slam-dunk spectaculos. Astfel, am încheiat sfertul întâi la cârma meciului, 28-14, Karel Guzman izbutind 14 puncte.”, au transmis reprezentanții U-BT Cluj-Napoca.

În continuare, printre marcatorii echipei s-au mai numărat: Adam Mokoka, Jarell Eddie și Bryce Jones. Principalii marcatori ai duelului au fost Guzman, cu 14 puncte, Jones, cu 14 puncte și Seeley, cu 12 puncte, pentru U-BT Cluj-Napoca. Pentru Türk Telekom, principalii marcatori au fost Wallace, cu 18 puncte și Ulubay, cu 12 puncte.

Foto: U-BT Cluj-Napoca

Bryce Jones, jucător U-BT Cluj-Napoca

“Aș vrea să încep prin a spune că a fost o atmosferă senzațională. Am jucat împreună, numai că în sfertul trei și-au adaptat apărarea. Nu am jucat cu aceeași intensitate și asta ne-a tras în jos. Așa au revenit în meci, iar noi știam că nu vor renunța. Ne-am concentrat și nu ne-am pierdut speranța în niciun moment. Este important că am câștigat primul meci într-una din cele mai grele competiții europene. Ne-am bucurat de o atmosferă grozavă, îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare alături de noi.”

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Foto: U-BT Cluj-Napoca

“Este o victorie muncită, chiar dacă în prima repriză părea că dominăm situația. Știam că jucăm cu o echipă foarte bună, care poate specula orice lipsă de intensitate. Aproape că ne-au egalat, dar îi felicit pe jucători pentru felul cum au stat din punct de vedere mental. Faptul că am reușit 43 de recuperări spune multe despre nivelul nostru de dăruire. Este o primă victorie în EuroCup, extrem de importantă, împotriva unei echipe care are ambiții mari și în acest sezon. Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru, însă e doar o primă victorie. Mergem mai departe și nu vrem să ne oprim aici! Evident, și ei au avut orgoliul lor și nu au vrut să piardă la 30 de puncte. Nu am avut aceeași intensitate după pauză, în special pe faza de apărare, unde nu am mai avut intercepții.

Execuția noastră pe faza de atac a lăsat de dorit, ceea ce le-a dat lor oportunitatea de a înscrie puncte ușoare. Când intri într-un astfel de moment, e greu să ieși din el. Mă bucur că am reușit să o facem și până la urmă nu am întâmpinat emoții la finalul meciului. Adam Mokoka a debutat bine, ne-a ajutat mult în prima repriză. Încă mai are nevoie de timp să se acomodeze, însă e un lucru extrem de pozitiv și evoluția lui ne face încrezători.”

VEZI ȘI:

“U” Cluj a adus un nou atacant din Olanda

U-BT joacă în primul meci din EuroCup contra turcilor care au ajuns în finala campionatului

LPF a anunțat programul etapei a 13-a: Vezi când joacă Universitatea și CFR

banner