U-BT joacă în primul meci din EuroCup contra turcilor care au ajuns în finala campionatului

0

U-Banca Transilvania va juca, miercuri seara, prima partidă din BKT EuroCup. Meciul cu Türk Telekom Basketbol Kulübü va începe la ora 19:00. Türk Telekom este una dintre cele mai importante echipe din Turcia, care a ajuns în stagiunea precedentă până în finala EuroCup.

Baschetbaliștii clujeni au debutat cu dreptul în noua stagiune: au avut două succese în turneul Cupei României de la Oradea. Astfel, U-Banca Transilvania s-a calificat cu brio în Final 8. Ulterior, alb-negrii au învins-o în prima etapă din Liga Națională pe Rapid București. După o primă repriză echilibrată, clujenii și-au impus ritmul și au strălucit din punct de vedere defensiv. Drept dovadă, la final tabela a indicat 79-56.

La fel, Türk Telekom a inaugurat sezonul din Turcia cu dreptul, printr-un succes în fața celor de la Bursaspor, scor 72-68. Meciul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, dar trupa lui Nenad Čanak a făcut diferența pe final.

Ambele grupări și-au schimbat în mare măsură loturile față de stagiunea anterioară. Cu alte cuvinte, Nenad Čanak l-a înlocuit pe banca tehnică pe Erdem Can, care a plecat la Anadolu Efes, în locul lui Ergin Ataman. Totodată, nu mai puțin de 10 baschetbaliști au fost transferați în vară de Türk Telekom.

”Suntem nerăbdători să începem al doilea sezon în EuroCup. Am schimbat echipa față de anul trecut și avem așteptări mari. Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă jucăm împotriva finalistei. Ei sunt o echipă foarte bună, cu jucători de mare calitate, însă gândul și scopul nostru este să câștigăm. Vom da totul pentru a reuși acest lucru. Sper să ne ajute și publicul, îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare alături de noi”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania.

VEZI ȘI:

Schimbare de antrenor la U-BT – A antrenat formația unde activează celebrul Hamed Haddadi

U-BT: Debut în forța pentru juniorii U15

LPF a anunțat programul etapei a 13-a: Vezi când joacă Universitatea și CFR

 

 

banner