Donații oferite de clujeni au ajuns în Ucraina, la Slatina

0

Voluntarii Lions Club Transilvania au ajuns cu donațiile oferite de clujeni pentru refugiații care se află în grija Protopopiatul Greco-Catolic din Slatina, Ucraina. Printre donații se regăsesc materiale sanitare, pături, scutece, alimente și jucării. 

Preotul Dan Nuțu reprezintă comunitatea românilor greco-catolici din Slatina, Ucraina. La centrul lui, se regăsesc persoane care nu au dorit să vină momentan în România. Printre aceștia, mulți încearcă să își regăsească rudele de care au fost despărțiți din cauza războiului, conform e-communion.ro.

”Am facut ceea ce am simțit că trebuie făcut, iar tristețea întâlnită, durerea fraților noștri români de dincolo de Tisa, dar și a ucrainienilor, a fost copleșitoare. Întreaga experiență a fost încarcată de adrenalină, emoție, frica și bucurie că am putut ajuta, toate în același timp. Ceea ce am facut noi este puțin, extrem de puțin și am facut-o din profundă simțire pentru cei ce sunt într-o nevoie acută. Nu am facut asta pentru mândria noastră, am facut-o spre ajutorul celor năpăstuiți”, a spus Radu Cristea, membru Lions și fost guvernator district Lions.

VEZI ȘI

Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca (viacluj.tv)

Locuri de cazare și asistență medicală pentru refugiații ucraineni, la UMF Cluj-Napoca (viacluj.tv)