Solidaritate față de Ucraina în meciul dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca

4

Partida din TOP 16 Basketball Champions League (BCL) dintre formația ucraineană BC Prometey și U-BT Cluj-Napoca, disputată joi, 3 martie, a avut loc în Cehia, drept urmare a conflictului armat din Ucraina, iar baschetbaliștii și-au arătat solidaritatea față de situația dramatică. Meciul a fost câștigat de clujeni cu scorul de 81-92.

La începutul partidei, jucătorii ambelor echipe s-au aliniat și au afișat, pe foi de hârtie, mesaje precum “Pace”, “Opriți războiul” sau “Fără agresiune”. Ulterior, titularii celor două formații s-au unit la centrul terenului și, înainte de fluierul de începere al partidei, au început să aplaude alături de toți cei prezenți în sală, pentru a-și exprima solidaritatea față de poporul ucrainean.

U-BT Cluj-Napoca, trei victorii consecutive în TOP 16 BCL

Formația antrenată de Mihai Silvășan a ajuns la cel de-al treilea succes consecutiv în TOP 16 BCL, după ce au încheiat pe primul loc faza grupelor competiției. Baschetbaliștii care au fost nevoiți să câștige trei meciuri preliminare pentru a juca în Basketball Champions League au adus o performanță istorică pentru România și sunt tot mai aproape de accederea în playoff-ul acestei competiții.

“Un meci foarte disputat, un meci fizic. Ambele echipe se vede că își doresc victoria și se luptă pentru asta. […] Avem avantaj de patru puncte, mai sunt 20 de minute de joc în care trebuie să dăm, fizic și mental, tot ce avem mai bun”, a declarat Mihai Silvășan la pauza meciului.

Deși tabela de marcaj indica, după finalul primelor două sferturi, un avantaj de doar patru puncte pentru clujeni, sfertul trei a fost decisiv pentru soarta partidei. U-BT Cluj-Napoca s-a desprins la 13 puncte în fața adversarilor, diferență care nu a putut fi recuperată de formația ucraineană în ultimul act al partidei.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Brandon Brown (20), Patrick Richard (19), Stefan Bircevic (15), Elijah Stewart (13), Dustin Hogue (11), Andrija Stipanovic (8), Karel Guzman (4), respectiv Nandor Kuti (2). Au mai evoluat Ștefan Grasu și Luca Colceag. De asemenea, Stefan Bircevic a fost desemnat MVP-ul partidei.

Ardelenii vor reveni în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca unde vor primi, marți, 8 martie, de la ora 19:30, vizita echipei Unicaja Malaga, în cea de-a patra etapă din TOP 16 BCL.

VEZI ȘI:

Războiul din Ucraina mută meciul U-BT – Prometey în Cehia

U-BT Cluj-Napoca continuă șirul de victorii în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca revine în Sala Polivalentă din Cluj – vezi programul echipei