Dorești să angajezi refugiați din Ucraina? Vezi aici ce pași trebuie urmați

1

Unul dintre cele mai utile ghiduri pentru firmele care vor să angajeze refugiați ucraineni a fost realizat de un cadru didactic al UBB, Gianluca Zanellato, care este și membru al Italian Business Club (IBC). Prezentarea a fost făcută în cadrul unui webinar organizat de IBC, FSP Global, DWNT și alte organizații din mediul de business clujean. La webinar au participat peste 100 de persoane.

Vezi mai jos procedura care se aplică, în acest moment, cu mențiunea că acum statul român nu mai percepe taxe pentru permisele de muncă solicitate de ucraineni:

Procedura de încadrare în muncă a cetățenilor ucraineni care provin din zona de conflict armat din Ucraina

Directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean, a declarat că, până acum, firmele clujene au oferit 92 de locuri de muncă în județul Cluj.

AJOFM Cluj s-a implicat și în organizarea, împreună cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj a unui curs de învățare a alfabetului latin, pentru ca ulterior ucrainenii să poată învăța limba română. Este vorba, pentru început, de un curs de 40 de ore, a precizat directorul AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean.