Dosarul de plagiat al lui Nicolae Ciucă închis, pe motiv că nu este interes public pentru urmărirea faptei

0

Emilia Șercan anunță că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a închis dosarul care viza amenințările primite de jurnalistă după ce l-a acuzat public pe premierul (la acea vreme) Nicolae Ciucă de plagiat în teza de doctorat. Potrivit jurnalistei, procurorul de caz a motivat renunțarea la urmărirea penală prin lipsa interesului public în urmărirea faptei (art. 318 Cod procedură penală, teza finală).

Jurnalista publică mesajul pe care l-a primit în ianuarie 2022, după acuzațiile la adresa lui Nicolae Ciucă: „Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru…înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea…îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate…!

„Am primit acest mesaj pe email a doua zi după ce am publicat că doctoratul lui Nicolae Ciucă, premier în funcție, e plagiat. Era 19 ianuarie 2022.

Era noapte, târziu, când am citit mesajul. A doua zi dimineață am mers la poliție, la aceeași structură care făcuse ancheta în cazul amenințării cu moartea primită în 2019 de la șefii Academiei de Poliție. Speram să rezolve și acest caz rapid și profesionist. Din acea structură, o lună mai târziu, se scurgea o probă care a fost baza operațiunii de k ompromat la adresa mea.

Amenințarea de mai sus a fost până acum aproape trei săptămâni cercetată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Sector 4. Acest procuror a decis să renunțe la urmărirea penală pentru că „nu există un interes public în urmărirea faptei””, scrie Emilia Șercan pe Facebook.

„Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”

Jurnalista se arată revoltată de decizia procurorului și pune situația pe seama unei presupune protecții de care ar beneficia Nicolae Ciucă în vedere unei candidaturi la prezidențiale.

„O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor.

O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e „noi știm să te facem să vorbești”.

Nu există un interes public când amenințarea spune „zile bune pe pământ nu vei mai avea”.

Nu există interes public când amenințarea e „îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”.

În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public.

Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și komprom atul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală.

Nu cred nicio secundă că închiderea acestui dosar, printr-o motivare atât de scandaloasă, este una întâmplătoare.

Cred cu toată tăria că Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită.

Iar închiderea acestui dosar nu e singurul indiciu. Există unul mult mai puternic.

În urma unei audiențe la Parchetul General, de acum nici două săptămâni, în care am reclamat nemerniciile din dosarul în care ar trebui anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română, mi s-a comunicat că până la finalul lunii acest dosar va fi soluționat.

Informația m-a șocat în condițiile în care infracțiunea de divulgare nu a fost investigată până acum, iar în condițiile astea, singurul mod în care se poate soluționa dosarul e închiderea lui.

Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului!”, mai scrie Șercan.

banner