Două școli clujene, parțial închise din cauza virozelor – Profesorii clujeni, asigurați de SLIPC

1

Două școli clujene, Liceul Onisifor Ghibu și Liceul de Muzică, au fost parțial închise din cauza virozelor respiratorii. Două clase și-au suspendat cursurile din cauza îmbolnăvirilor numeroase, iar în alte clase au fost înregistrați numeroși absenți – 280 de elevi.

Îmbolnăvirile nu i-au afectat doar pe elevi, ci și pe profesori, spune președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj (SLIPC), profesoara Lucia Cojocaru. Ea afirmă că numărul îmbolnăvirilor în rândurile profesorilor ar putea fi mai redus, însă, din păcate, Ministerul Educației nu respectă contractul colectiv de muncă, document ce prevede decontarea vaccinării antigripale a profesorilor.

În acest context, Lucia Cojocaru afirmă că Sindicatul Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj a luat măsuri pentru a limita consecințele îmbolnăvirilor profesorilor. Astfel, profesorii care sunt membri ai sindicatului au fost asigurați contra îmbolnăvirilor, prin intermediul unui contract cu Goupama.

Ce proceduri trebuie să îndeplinească membrii de sindicat pentru a beneficia de prevederile acestui contract de asigurare, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de la Claudiu Pădurean.

banner