Drumul către Rimetea, în sfârșit, asfaltat – Alte lucrări la Săndulești, Bobâlna și Dej

0

Consiliul Județean Cluj a anunțat că, în ciuda situației create de pandemie, continuă investițiile la capitolul drumuri.

Este vorba atât de continuarea investițiilor la Drumul Apusenilor, cât și la Drumul Bistriței, cât și întreținerea altor drumuri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a declarat că a fost reabilitat drumul de la limita județului Alba până la Buru, care duce către localitatea Rimetea. De asemenea, a fost terminat drumul dintre Săndulești către Cheile Turzii. De asemenea, se lucrează și spre Bobâlna, zona Dejului și alte locuri.

”Probabil rămânem printre puținii investitori care continuă investițiile și plățile în aceste lucrări de drumuri. Este un lucru benefic, (…) putem folosi acest timp în beneficiul locuitorilor Clujului”, a declarat vicepreședintele Cj Cluj, Istvan Vakar.

Consiliul Județean Cluj a încheiat cinci noi contracte de lucrări de întreținere care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe drumurile județene.

Astfel, pe drumul județean 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga lucrările vor viza un sector în lungime de 8,1 kilometri, de la km 1+400 la km 9+500.

Pe drumul județean 107P Gilău – Someșul Rece – Mărișel vor fi executate lucrări de întreținere cu asfaltare pe sectoare pe tronsonul cuprins între km 0+000 și km 24+000. Tot pe drumul județean 107P, pe tronsonul cuprins între localitatea Mărișel și joncțiunea cu drumul național 1R, se vor executa, de asemenea, lucrări de întreținere cu asfaltare pe sectoare.

În ceea ce privește drumul județean 161E (DJ 161D) Târgușor – Diviciorii Mici – Diviciorii Mari,  lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de 5,5 kilometri, de la km 0+000 la km 5+500.

De asemenea, pe drumul județean 161 Dăbâca – Panticeu lucrările de întreținere se vor finaliza cu amenajarea și asfaltarea joncțiunii cu drumul județean 109A situată în centrul localității Panticeu.

Lucrările vor demara în perioada următoare, după finalizarea lucrărilor aflate în derulare.