Ducele Fabrizio Mechi: Academia Mauriziană își asumă un rol deopotrivă religios, cultural și caritabil

0

Academia Internațională a Sfântului Mauritius este una dintre cele interesante inițiative pornite din Italia și care s-a extins în Europa. Este condusă de ducele Fabrizio Mechi di Pontassieve, în calitate de rector. Marele Prior al Academiei este Eminența Sa Cardinalul Francisco Monterisi, iar priorul pentru Italia este Înalt Prea Sfinția Sa Arhiepiscopul Claudio Maria Celli. Pentru România, prior a fost regretatul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu. Academia Mauriziană este compusă din mai mult de 30 de delegații în Italia și șapte la nivel european. Organizația este implicată în activități culturale și caritabile. Ea promovează principiile doctrinei sociale a Bisericii Catolice, însă manifestă respect și deschidere către toate religiile monoteiste.

Povestea acestei asociații nobiliare cu origini italiene a început în anul 1994. Ea a început ca o modalitate de a onora relicvele Sfântului Mauritius și ale martirilor tebani. Sfântul Mauritius a fost un ofițer al armatei imperiale romane, care a acceptat martiriul în locul renunțării la credința creștină. El este considerat drept patronul spiritual al trupelor de vânători alpini italieni.

Ce anume își propune Academia Mauriziană și care este rolul său în societatea contemporană, aflați de la ducele Fabrizio Mechi, prezent în emisiunea One on one with the dean, moderată de decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Răzvan V. Mustață.