După țigări și alcool, pe lista de produse interzise vânzării minorilor se mai adaugă un produs – Află despre ce este vorba

0

Energizantele, interzise minorilor. După ţigări şi alcool, de acum încolo şi energizantele vor fi pe lista interzisă vânzării minorilor, dacă nu sunt supravegheaţi de un părinte.

Legea a fost votată de Senat. Astfel, nu doar vânzătorii din magazine trebuie să se adapteze noii legi, dar nu vom mai vedea energizante nici în automate, locuri de unde copiii pot cumpăra singuri băuturile. În România, doi din trei tineri consumă energizante.

Cifrele sunt alarmante, astfel, anual, românii beau energizante de 60 de milioane de euro, iar zilnic peste 40.000 de litri de astfel de băuturi se vând în ţara noastră. Medicii avertizează asupra efectelor adverse ale acestor băuturi. 4 din 10 tineri s-au plâns de dureri de cap, insomnie, amețeli, dificultăţi de respiraţie și creșterea tensiunii arteriale.

Proiectul privind interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori a trecut de Senat şi urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

banner