Ediție jubiliară a Colindului Regal de la Cluj – Ce surprize pregătesc organizatorii

0

Colindul Regal, un concert caritabil organizat de Clubul Monarhiștilor Clujeni, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Evenimentul are o dimensiune caritabilă, pentru că donațiile strânse în cadrul evenimentului vor fi utilizate pentru a ajuta orfelinatul Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj, spune directorul artistic al Colindului Regal, Dan Dumitrana.

Dan Dumitrana, membru al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, este fondatorul Coralei Regale Transilvane, care este primul ansamblu de muzică clasică din Cluj care a primit dreptul de a purta acest titlu din partea Familiei Regale a României. Congregația Surorilor Maicii Domnului din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică este primul ordin călugăresc românesc înființat în Biserica Catolică.

La Colindul Regal vor participa și ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul ortodox al Clujului, Maramureșului și Sălajului, și PS Claudiu Lucian Pop, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla. Pe lângă artiștii Coralei Regale Transilvane, la Colindul Regal vor concerta și colindători veniți din Bădăcin, satul natal al marelui om de stat Iuliu Maniu.

Colindul Regal va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Casino. Donația minimă recomandată este de 50 de lei.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.


banner